Wie ben ik?

Wie ben ik?

Ik ben Annemieke Waasdorp (Beverwijk, 1964) en werk als graficus, illustrator en beeldend kunstenaar. Mijn etsen kenmerken zich door diep uitgebeten lijnen die zich als het ware in de etsplaat hebben gegraven. De kleuren en vormen zijn simpel: soms alleen in zwart, soms één kleur toegevoegd om de vorm te versterken. Het wit van het papier speelt hierbij een grote rol.  Zo is een abstracte serie van tekens ontstaan met titels als: Rode Snippers, Zwart teken en Draadmotief.


Waarom grafiek?

De geur van inkt, de structuur van het papier, het subtiele verschil van meer of minder druk op de pers, de duizend verschillende manieren om een plaat in te inkten en af te slaan maakt het afdrukken van grafiek elke keer weer een avontuur. Het helpt je grenzen verleggen, verrassende ontdekkingen doen en dat op een simpele drukpers volgens een eeuwenoud procédé, alle nieuwe computerprogramma’s en softwarepakketten ten spijt.

Het komt erop aan om een evenwicht te creëren tussen techniekbeheersing en het experiment. Als dit wankel evenwicht is ontstaan rollen de meest verrassende dingen van de pers.


Waarom lesgeven?

Omdat het zo ontzettend leuk is om kennis over te dragen en tegelijk van cursisten weer de prikkel te krijgen om nieuwe expirimenten aan te gaan. De wisselwerking tussen beginnende en gevorderde cursisten en ervaren grafiekers die zelfstandig werken in Atelier de Kolk levert mooie (netwerk)resultaten op: boekillustraties, schoolprojecten en exposities.


Opleiding

1981 - 1985 Grafische MTS Amsterdam

1992 - 1994 Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten  Den Haag

1998 - 2003 Vrije Academie Kennemerland, richting Grafiek

1999 Workshop Zeefdruk Rietveldacademie

1999 - 2003 beheerder open atelier Vrije Academie Kennemerland

vanaf 2003 cursus grafiek in Atelier de Kolk